Aandachtspunten bij het kiezen van een locker

Indien je bezig bent met het zoeken naar lockers om in een openbare ruimte te plaatsen zijn er verschillende punten om mee te nemen in de overweging. Deze keuzes zullen betrekking hebben op het algemene interieur van de ruimte, de grootte en de beveiliging.

De grootte van de locker

Voor de ruimte is het van belang dat de lockers als onderdeel van de ruimte worden gezien. Om deze reden is het belangrijk om de grootte van de lockerkast in verhouding te hebben met de rest van de ruimte. Hierdoor kan het soms zijn dat een grote wand met lockers een mooi beeld kan vormen, het kan ook zo zijn dat juist kleine lockers op verschillende plaatsen een betere indeling geven aan de openbare ruimte.
Daarnaast is de inhoud van een locker ook een belangrijk punt wat betreft de keuze in lockersoorten. Zo zijn er lockers met kleine vakken, lockers met diepe vakken en lockers die een grotere inhoud hebben.

De kleur van een locker

Op basis van de kleur van de ruimte is het ook belangrijk om een bijpassende kleur locker aan te schaffen. Door de kleuren overeen te laten komen, of in ieder geval in de sfeer van de rest van de ruimte, zijn de lockers onderdeel van het geheel en zijn zij geen storende factor in de ruimte. Tegenwoordig zijn de lockers al in allemaal verschillende kleuren te verkrijgen en in verschillende stijlen (denk hierbij aan glimmend en mat).

Beveiliging van de locker

In een openbare ruimte is het belangrijk voor de gebruikers van de lockers dat deze goed beveiligd is zodat er geen andere mensen in kunnen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Er zijn namelijk verschillende sloten beschikbaar die op de lockers geplaatst kunnen worden: cilindersloten, cilindersloten met moedersleutel, beveiligde klinksluiting, cijferslot, muntslot, pandmuntslot, kassierslot, pinslot en kaartslot. Er is niet een duidelijke beste beveiliging. Het gaat bij de beveiliging vooral om wat aansluit bij het bedrijf. Zo past het in sommige openbare ruimtes bijvoorbeeld niet om kluisjes te beveiligen door middel van geld en in sommige andere openbare ruimtes juist wel. Hier moet dus een weloverwogen keuze in gemaakt worden.

De uiteindelijke keuze voor een locker in een openbare ruimte vergt dus meer aandacht dan puur het mooie uiterlijk van een locker. Er moeten verschillende punten overwogen worden voordat de locker als onderdeel van de ruimte gezien kan worden. Hierdoor is het belangrijk om veel verschillende lockerkasten te bekijken alvorens de knoop door te hakken welke lockerkast(en) er definitief in de ruimte komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *