Alle soorten filament leren kennen

Filament speelt een essentiële rol in het 3D printen. Om de objecten uit de printer te laten komen, is immers en bouwmateriaal nodig. Het is dan ook interessant om te zien dat er zoveel verschillende soorten materialen zijn die hier geschikt voor zijn. Dit kan om allerlei plasticsoorten gaan, maar ook om andere materialen. Het is afhankelijk van zowel het filament als de printer wat de mogelijkheden zijn die je hebt. Het is dus ook aan te raden om te zorgen dat je de verschillende soorten leert kennen. Zo kan je zelf een keuze maken.

Versterkte materialen gebruiken
Een belangrijke reden om de soorten filament goed te leren kennen, is dat het verschil maakt in de uitwerking van een item. Er zijn bijvoorbeeld varianten die versterkt zijn. Daar zitten dan bijvoorbeeld hout-, metaal- of carbondeeltjes in. Op die manier komen de ontwerpen die je maakt met de 3D printer er dan ook sterker uit. Het is bovendien een manier om voor de juiste look te zorgen. Zo is het bijvoorbeeld ook een manier om de ontwerpen er minder van plastic uit te laten zien. Dit is ook van grote waarde voor het eindresultaat van je prints.

Steeds meer nieuwe soorten
Wat ook belangrijk is, is dat de ontwikkeling van filament nooit stilstaat. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je steeds meer verschillende soorten kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren en effecten die aan de bestaande soorten zijn toe te voegen. Ook komen er nog altijd nieuwe materialen op de markt waarmee in 3D te printen is. Op die manier wordt het dus ook wel heel aantrekkelijk om de zaken precies zou uit te werken als jij voor ogen hebt. Het zijn manieren om je mogelijkheden als gebruiker van de printers steeds groter te maken. Dit is van grote waarde.

Alle soorten materialen verkennen
Het is in ieder geval aantrekkelijk om even te bekijken welke materialen er allemaal geschikt zijn voor het werken in 3D. Vaak wordt gewezen op PLA en ABS. Dit is echter lang niet het enige wat er op de markt te vinden. Er zijn ook varianten op deze plasticsoorten. Daarnaast is het ook zo dat er andere stoffen zijn om mee te werken, van nylon tot hout en metaal. Dit geeft elke gebruiker dus ook de kans om precies te maken wat je zou willen. Let wel op dat je het materiaal past bij de 3D printer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *