Verschillende soorten stoelen binnen een bedrijf

Binnen een bedrijf heb je te maken met veel verschillende soorten stoelen waar werknemers, eigenaren en bezoekers op moeten zitten. Voor iedere persoon en in iedere ruimte kan het zijn dat er andere stoelen nodig zijn. Voor de verschillende stoelen zijn er verschillende specificaties waarop gelet moet worden.

Bureaustoelen

Voor de werknemers op kantoor is het van belang dat zij een goede bureaustoel hebben om op te werken. Door ergonomische bureaustoelen aan te schaffen voor het personeel stimuleert dit een goede zithouding. Dit is belangrijk aangezien die lichamelijke klachten kan voorkomen, denk hierbij aan nek- en rugpijn. Extra specificaties waarop gelet kan worden bij het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel is dat deze door de ARBO is goedgekeurd. Daarnaast is het handig als deze heel erg verstelbaar is, op die manier kan deze helemaal naar de wens van ieder persoon afgesteld worden.

Directiestoelen

Een duurdere variant op de bureaustoel is de directiestoel. Deze stoelen zijn net als de bureaustoelen geschikt om dagelijks op te werken, voorkomen lichamelijke klachten en zorgen voor een goede zithouding. Wat deze stoelen duurder maakt is dat deze over het algemeen van een betere kwaliteit zijn en dat het uiterlijk duurder is. Hier is het ook weer van belang dat de stoel goedgekeurd is door de ARBO.

Vergaderstoelen

Tijdens een vergadering is het van belang dat iedereen een actieve werkhouding heeft en zich mengt in de eventuele discussie. Door goede vergaderstoelen aan te schaffen zal dit zorgen voor een actieve zithouding. Door de vergaderstoelen in de sfeer van de ruimte mee te nemen zal dit ook qua uiterlijk een mooi geheel geven.

Kantinestoelen

Wat betreft de kantinestoelen is het vooral handig dat deze gemakkelijk schoon te houden zijn. Doordat hier geen uren achter elkaar op gezeten wordt is de stof en vorm van de stoel minder belangrijk dan bij de andere bovenstaande stoelen. Deze kantinestoelen zijn in veel verschillende soorten en kleuren te verkrijgen zodat deze goed bij het interieur van de kantine past.

Wachtbanken

Indien er bezoekers over de vloer komen is het handig om bijvoorbeeld een of meerdere wachtbanken in de wachtruimte of ontvangstruimte te plaatsen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de wachtbanken. Zo kunnen er bijvoorbeeld keuzes gemaakt worden tussen hoeveel stoelen er op de bank zijn, wel of geen plateau voor tijdschriften. Een ander alternatief om in de ontvangstruimte te plaatsen is een fauteuil, dit is een prima alternatief als er niet teveel wachtende bezoekers tegelijk verwacht worden.

Het is van belang om een goed overwogen keuze te maken wanneer er stoelen worden aangeschaft binnen het bedrijf. Zo moet er dus niet alleen op het uiterlijk gelet worden, maar ook is het belangrijk dat de kwaliteit van de stoelen hoog is. Op die manier kunnen er dus verschillende lichamelijke klachten voorkomen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *