De leukste kerst ideeën voor jouw tuin

Het wordt weer kouder en dat betekent dat de kerst er weer aan zit te komen. Ook hoog tijd om de versieringen weer uit de kast te trekken en de boel weer leuk aan te kleden voor een gezellige woonkamer en tuin. Ben je een beetje uitgekeken op ieder jaar dezelfde spullen te gebruiken en wil je wel een keer iets nieuws proberen voor jouw tuin? Bekijk hier een aantal leuke ideeën om jouw tuin helemaal kerstklaar te maken.

Kerstboom in de tuin

Een leuke toevoeging aan de kerstsfeer in de tuin is het opzetten van een kerstboom in de tuin. Deze kun je ook helemaal optuigen. Bij het optuigen kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Met name de lichtjes doen het altijd goed om ook in de tuin een leuke sfeer te creëren. Op deze manier heb je ook als je buiten zit een leuke kerstboom staan. Let er wel op dat de weersinvloeden niet goed bij de boom kunnen komen. Het zou zonde zijn van alle decoraties om kapot te vallen. Het is dus verstandig om de boom onder een afdak en uit de wind te zetten.

Kerstdecoratie in de tuin

Wanneer je een tuintafel hebt of bankjes of iets dergelijks in de tuin hebt staan, kun je deze gebruiken om kerstdecoratie op te zetten. Ook hier doen lichtjes het altijd goed. Tevens kunnen de meeste kerststukjes behoorlijk goed tegen weersinvloeden en kunnen dus prima buiten staan. Let er wel op dat deze niet weg kunnen waaien. Zo heb je als je naar buiten kijkt ook een hele leuke sfeer op de tuintafel en andere decoraties.

Kaarsen

Kaarsen zijn altijd mooie sfeerbepalers. Een kaars is altijd toch iets romantischer dan een kunstmatig lampje. De ideale manier om kaarsen in de tuin te zetten zijn mooie grote windlichten. Je kunt de windlichten ook weer helemaal aankleden om de kerstsfeer nog meer te benadrukken. Ook hier kun je het dus zo gek maken als je zelf wilt.

Schutting

De schutting is een mooie plek om kerstdecoratie op te hangen. Er zijn veel verschillende manieren om de schutting leuk aan te kleden, zodat je ook daar een mooie kerstsfeer creëert. Een aantal voorbeelden van leuke decoraties zijn mooie kerstkransen met verlichting en kerstversiering op te hangen aan de schutting op verschillende plaatsen. Tevens is een autoband met leuk kerstgroen met wat verlichting ook een erg leuke manier om op een creatieve manier een mooie kerstsfeer neer te zetten in de tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *