Tips voor het creëren van een wellness tuin

Een wellness tuin is ontzettend populair, en dat is niet voor niks. Tegenwoordig hebben veel mensen een druk leven, en het is heerlijk om dan ‘s avonds thuis te komen in een wellness tuin. Hier kun je namelijk ultiem ontspannen en even helemaal tot rust komen. Zo laad je weer op voor de volgende werkdag en kun je er weer tegenaan! Om een wellness tuin te creëren, is het belangrijk dat je gebruikmaakt van strakke lijnen en vormen. Dit zorgt er namelijk voor dat je tuin ruimtelijker lijkt en meer rust uitstraalt. Er zijn nog een aantal dingen die je kunt doen om een wellness tuin te creëren en jouw tuin om te toveren tot een echt kunstwerk. In deze blog geven we je graag een aantal tips!

Comfortabele meubels

Om ultiem te kunnen ontspannen, is het belangrijk dat je comfortabele meubels in je tuin hebt staan. Ga bijvoorbeeld voor een strakke loungeset. Dit ziet er prachtig uit, en is ook nog eens heel comfortabel. Ook kun je kiezen voor een paar prachtige stoelen. Een moderne hangstoel of een mooi ligbed staan perfect in een wellness tuin.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zorgen voor rust. Hout en steen zijn dus perfecte materialen voor in een wellness tuin. Hout heeft een warme uitstraling, terwijl steen voor een strakke uitstraling zorgt.  Plastic en kunststof kun je beter vermijden, omdat deze materialen geen rustgevende look hebben.

Mooie planten

Ook planten mogen natuurlijk niet ontbreken in een wellness tuin. Denk hierbij vooral aan planten die een rustgevend effect hebben. Bamboe en siergrassen zien er niet alleen mooi uit, maar ze zorgen ook voor een zacht geritsel in de wind. Dit heeft een kalmerend effect. Ook lavendel is een hele goede keuze voor een wellness tuin. De geur van lavendel wordt vaak gebruikt als je naar een spa of wellness gaat, en daardoor wordt deze geur geassocieerd met ontspanning. Ook de prachtige paarse kleur past perfect in een wellness tuin. Als je op zoek bent naar mooie planten, kun je terecht bij Kwekerij de Groot.

Wellness faciliteiten

Ga jij het liefst elke week naar een spa of wellness? Dan kan het een heel goed idee zijn om een eigen jacuzzi aan te schaffen. In een jacuzzi kun je namelijk helemaal ontspannen na een lange werkdag. De massagestralen laten je spieren ontspannen en ook mentaal kom je helemaal tot rust. Een jacuzzi is dus perfect voor in een wellness tuin. Als je jouw wellness tuin helemaal compleet wil maken, kun je ook een sauna en buitendouche plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *